serdjo-markione

Markione: Prodaćemo 160.000 fijata

Prvi čovjek Fiata Serđo Markione kaže da je cilj te kompanije da u 2013. godini proda 160.000 Fijata “500 L”, zahvaljujući prodaji i u Americi.

“Cilj da u 2013. prodamo 160.000 komada novog modela „500L“ nije previše optimističan jer ćemo sljedeće godine početi da izvozimo i na tržište Sjedinjenih Američkih Država”, izjavio je Markione.

Markione je dodao da građani Srbije imaju razloga da se nadaju da će Fijat uspjeti. Puna proizvodnja trebalo bi da počne na ljeto, a do tada će se raditi probe kako bi novi automobil bio što bolje napravljen. “To je Fijatu posebno važno jer će izvoziti na zahtjevno tržište SAD, zbog čega mora da bude potpuno siguran da sve funkcioniše kako treba”, kazao je šef Fijata.

On je rekao da se Fijat odlučio na pravljenje automobila poput „500L“ umjesto nekog džipa ili sportskog automobila zato što evropsko tržište više ne želi velika vozila.

“Tu morate da budete veoma oprezni kao proizvođač. S druge strane, tržište SAD djelimično želi džipove, ali imamo dosta kapaciteta u našem sistemu da se izborimo s tim”, naglasio je Markione.

Na pitanje da li onda očekuje veću prodaju u Evropi, Markione je odgovorio da očekuje da će prodaja „500L“ biti ujednačena na ta dva tržišta.